Život

Published on 09/12,2020

Život?

Verujem da je ovo tema koju ste sreli milion puta na raznim sajtovima, blogovima i platformama. Ali ovo je drugačije, nešto kao dnevnik, ispovesti, saveti, nešto o čemu želim pričati a da ne odem na ispovest kod sveštenika.Laughing

Mislim da je život nešto na šta naučimo da se navikavamo otkad se rodimo, pa sve dok ne umremo. Ne postoji osoba koja je ovaj život prihvatila skroz, i ne postoji osoba koja u njemu uživa potpuno. Uvek postoji nešto, nekad, pa pokleknete. 

Mene je život mazio u pogledu osnovnih egzistencijalnih potreba, zdravlja i porodice. Hvala Bogu, svi smo živi, zdravi, ne fali nam ništa, ali kad čovek ima sve uvek želi još, zar ne? Nekako sam uvek bila mišljenja da je roditelj roditelj, i ništa više od toga. A onda sam shvatila da roditelj treba da bude i podrška i potpora, i prijatelj i rame za plakanje. Odrasla sam u porodici gde je svaka tema bila taboo tema. Od intimnih odnosa, prve menstruacije itd, sve je bilo zabranjeno i o svemu sam morala da učim sa interneta. Generalno, to je nešto što se prenosi generacijama unazad, tako su njih vaspitavali njihovi roditelji. I to je jedan ogroman nedostatak, jer onda ti roditelj ostane roditelj, i ništa više od toga. Ali to ima uticaja na to da okameniš kao čovek, jer od malena naučiš da se ne maziš, ne pričaš o svojim problemima, trpaš ih pod tepih, i onda se samo taloži dok ne dođe do kraja. To stvara i problem u društvu, jer ako ne nađeš prijatelja koji će da te razume, budeš spreman da ga uopšte i nemaš. 

Na kraju, kad dođe do tačke pucanja, ili preživiš ili te nema. Zato, želim da ovaj blog postane mesto na kome ću moći da pričam o raznim stvarima, da još nekome pomognem, ako je u istoj ili sličnoj situaciji. 

MalaMu


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=379408

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Život